Företag i Örebro

Företag i Örebro – Intellicare

Det portugisiska företaget Intellicare, med världsomspännande moderbolaget ISA Group, har beslutat att etablera sig på den Nordiska marknaden.

Örebro Entreprenörer och företagareBakgrunden till att företaget valt Örebro är mycket gott samarbete med den framstående och forskningen vid AASS (Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem), Örebro universitet samt med Örebro kommun och Region Örebro län genom tidigare projekt, samt att Örebro är en geografiskt bra placerad knutpunkt.

Alfred Nobel Science Park stöttar nu företaget i arbetet att hitta partners/investerare till en etablering.

”Genom samarbetet med och stödet från Alfred Nobel Science Park kan vi konkretisera vår internationaliseringsstrategi”

säger Antonio Damasceno, VD för ISA Group/Intellicare i Portugal.

Intellicares ambition är att vara en världsledande aktör som erbjuder specialiserad teknik inom hälso- och sjukvård.

På sikt ska tekniken främja ett mer hälsosamt och självständigt och kostnadseffektivt boende hemma.

Företag i Örebro – Econova

Näringsliv möter studenter i Örebor Campus områdeEconova arbetar tillsammans med sina kunder för en hållbar framtid. Econova omvandlar problem till möjligheter och skapar samhällsmässiga vinster i form av återvinning, förnyelsebar energi, minskade transporter och grönare trädgårdar.

Återvinningsmetoderna är baserade på naturens egna processer såsom sol, vind och mikroliv. De återvunna produkterna säljs tillsammans med ett stort antal andra natur- och trädgårdsrelaterade produkter.

Koncernen Econova omsätter i dag 700 MSEK och har cirka 170 anställda. Huvudkontoret finns i Åby utanför Norrköping och nu väljer man att etablera sig i Örebro för att öka samarbetet där.

Placeringen av kontor i Science park ger näthet till betydelsefull och relevant forskning inom miljö och logistik på Örebro universitet, samtidigt som företaget får den viktiga näringslivsanknytningen som behövs.